rechtsbijstandverzekering

Uw Rechtsbijstandverzekering

rechtsbijstandverzekeringSteeds meer is men zich bewust van het nut van een rechtsbijstandverzekering.

In eerste instantie werd er vaak enkel een rechtsbijstandverzekering gesloten in combinatie met een autoverzekering. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat ook in de privé- en arbeidssfeer een rechtsbijstandverzekering wordt gesloten.

De rechtsbijstandverzekering verleent u juridische hulp en betaalt de kosten van de advocaat. Vaak kunt u zelf kiezen voor een advocaat of u kiest voor een advocaat die de maatschappij aan u voorstelt.

Welke dekking moet ik kiezen voor een rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering in België is vaak opgebouwd uit diverse waarborgen. Zo kunt u kiezen voor de waarborg auto, privé-leven, brand, arbeidsrecht etc. Een gecombineerde polis van deze waarborgen is vaak voordeliger. Bovendien is één rechtsbijstandverzekering overzichtelijk en voorkomt dit dubbele verzekeringen.

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering

Wanneer u een ongeval in schade veroorzaakt kan daar een onduidelijkheid over ontstaan wie schuldig is. In dit geval kunt u uw rechtsbijstandverzekeraar inschakelen die u hierin bijstaat met juridische hulp.

Ook voor uw privé omstandigen is een rechtsbijstandverzekering zeker aan te raden. De rechtsbijstandverzekering kent een zeer ruime dekking waarin de waarborgen van o.a. een burgelijk verhaal, verdediging in strafzaken, arbeidsrecht, etc. in is opgenomen.