inboedelverzekering

Inboedelverzekering

inboedelverzekeringOf u nu eigenaar of huurder bent van een woning, uw inboedel dient u te verzekeren in een inboedelverzekering.

Wat valt er onder uw inboedelverzekering

Uw inboedel is al hetgeen dat u kunt verplaatsen. Uw kleding, zetel, tv, bed en ga zo maar door. Uw inboedelverzekering vergoedt de schade die ontstaan is aan uw inboedel. Deze schade kan ontstaan zijn door waterschade, brandschade of blikseminslag. Dit zijn enkele waarborgen die vallen onder uw inboedelverzekering.

Daarnaast kunt u zich verzekeren voor inbraakschade. De gevolgschade aan uw inboedel als gevolg van een inbraak wordt vergoedt door uw inboedelverzekering. De schade die aan uw woning is ontstaan door inbraak valt echter weer onder de brandverzekering van het gebouw.

U ziet dat het daarom ook verstandig is om zowel uw inboedelverzekering als uw brandverzekering gebouw in één polis te verzekeren. Bij schade is er dan sprake van één schade en krijgt u ook te maken met één keer een vrijstelling. Bovendien kunt u bij meerdere verzekeringsmaatschappijen een korting ontvangen indien u de inboedelverzekering en de verzekering voor uw gebouw in één polis verzekerd. Kiezen voor gespreide betaling zonder dat er hier een toeslag voor gerekend wordt is meestal ook een scherpe troef van de verzekeringsmaatschappij en een voordeel voor u.

Wat valt er niet onder uw inboedelverzekering

Er zijn natuurlijk ook zaken die niet of niet geheel onder uw inboedelverzekering vallen. Geld of waarden vallen niet onder of niet in zijn geheel onder uw inboedelverzekering. Ook juwelen dient u vaak apart te verzekeren en vallen vaak voor enkel voor een vast bedrag onder uw inboedelverzekering.

inboedelverzekering informatie